2011-06-27

Kärnkraftsverk riskerar översvämmas

UPPDATERAT 2011-06-28!
Fördämningarna har nu brustit!!


AP har en artikel om utvecklingen, med de vanliga förmaningarna om att allt är under kontroll och det är ingen fara alls.
Enligt vissa uppgifter så skall det förvaras stora mängder använt kärnbränsle, och det som är den stora faran är om kylningen av detta avfall upphör.
De har redan fått använda nöd-generatorer, för att behålla kylningen, men det var innan hela området översvämmades..
Media här i Sverige anser detta fortfarande vara en obetydlig sak att rapportera om, samtidigt som andra verkar censurera hårt.
Läs mer på/tipstack: "Ett nytt penningsystem/Parasitstopp".
****************************************
Ett kärnkraftverk i USA är väldigt nära att dränkas av den stigande Missouri-floden, men det verkar som att det är en nyhet som är av ringa intresse för media i Sverige..
Rykten har florerat att det är beordrat munkavle för media gällande denna händelse, men det är ju tämligen svårt att knipa tyst om det eftersom det finns något som heter internet idag.
Nästa grej att då göra är att gå ut och berätta att allt är under kontroll och att det inte finns någon risk för någonting egentligen:
"...is safe and it will continue to be safe throughout this flooding situation.."

Att det är hur säkert som helst ser man ju på bilden dessutom, där hela anläggningen är omgärdad av en gummibarriär. För alla vet ju hur säkert det är med gummi, eller hur? ;)

Fort Calhoun Nuclear Power Facility för tillfället:


Då detta faktiskt är en allvarlig sak, oavsett vad man vill tuta i folket, så bör ju media här hemma i det demokratiska och öppna Sverige informera en hel del om händelsen.
Jag menar, det är inte var dag ett kärnkraftverk riskerar översvämning..
Jag kan faktiskt bara finna en enda liten notis om det hela på de stora sajterna, och den är från idag(!)..

Den notisen är inte så rackarns positiv heller:
"En tillfällig fördämning runt ett kärnkraftverk i Nebraska har brustit och vattenmassor från den översvämmade Missourifloden har runnit in på anläggningen.
Kärnkraftverket Fort Calhoun, tre mil norr om Omaha, har varit stängt sedan i april för påfyllning av bränsle, men kylsystem behövs för reaktorer och lagringsbassänger för uttjänt kärnbränsle.
Enligt kärnkraftsorganet NRC har kylsystemen klarat sig och vattnet har börjat sjunka undan."
Samtliga medier har bara plankat TT.

Är verkligen saker som att Kär & Galen kommer tillbaka och att ännu en tuggummipoppande musikdonna ska besöka Sverige viktigare att meddela oss om?
Vore det inte trevligt om de ägnade sig åt lite journalistik? Kanske ringa boende i området? Åka dit rent av, om det är möjligt? De kan ju ha massor av folk i krigszoner, så en ofarlig översvämning lär ju inte stoppa dessa pressens ståtliga riddare, eller?

5 kommentarer:

  1. Självklart är alla nyheter som påverkar mänskligheten och jorden alltid viktigare än nöjesnyheter. Men märk väl att dessa olika artiklar hamnar under olika avdelningar.
    Äpplen och päron med andra ord.
    Med ditt resonemang kan en tdining aldrig rapporetera om nöjesnyheter. Men som sagt, att nyheter om t ex kärnkraftverk är viktigare råder det såklart ingen tvivel om. Det är bara helt meningslöst att jämförs vad som ligger under vinjetterna nyheter resp. nöjesnyheter.

    SvaraRadera
  2. Anonym 27 juni 2011 15:05
    Självklart är det annorlunda nyheter, och inte riktigt jämförbara. Men, kan de lägga resurser av olika slag på sådana "nyheter" så är det mer än märkligt att de inte kan lägga dem på saker som är betydligt viktigare..
    Nu har jag inte jämfört Aftonbladet med valfri bimbo-blogg exempelvis, utan påpekar just att det verkar finnas resurser till att meddela nöje men inte viktigare saker..
    Sen kan man dividera om det är äpplen och äpplen eller äpplen och päron att ta exempel från samma sajt/företag..

    Med mitt resonemang så kan man absolut rapportera både och, men eftersom man av någon anledning väljer bort stora världshändelser (detta är inte en engångsföreteelse) men samtidigt kan lägga krut på att skriva om kändisbebisar, vilken typ av rumpa som är inne för tillfället eller hur många kyssar någon Bieber ger en trånande flickvän, ja då anser jag att man inte ägnar sig åt riktig journalistik.

    SvaraRadera
  3. @Anonym
    "Självklart är alla nyheter som påverkar mänskligheten och jorden alltid viktigare än nöjesnyheter. Men märk väl att dessa olika artiklar hamnar under olika avdelningar."

    Nähä! Vilken iakttagelseförmåga! Om än fullständigt intetsägande. Du har inga mer självklarheter att komma med? Såsom att sportsidorna brukar vara på en annan avdelning?

    "Det är bara helt meningslöst att jämförs vad som ligger under vinjetterna nyheter resp. nöjesnyheter."

    Det meninglösa ligger i meningslösheten och meningslösheten har en mening i detta fall i form är avledning och fördumning - det är ju ganska uppenbart. Och att det meningslösa tar plats från det som har mening har också en mening - nämligen det du sysslar med i din kommentar - att folk sysselsätter sig med meningslösheter och trivialt bladder.

    Uppdatering:
    En ”10 miles” obligatorisk evakuering har beordrats runt Fort Calhoun!

    Fort Calhoun Nuclear Plant Main Building Underwater, 10 Mile Mandatory Evacuation Area
    http://revolutionarypolitics.tv/video/viewVideo.php?video_id=15496

    SvaraRadera
  4. Jajaja, vad tror ni ungdomar. Det är klart att "överheten" hellre ser att vi ägnar oss åt att supa och engagera oss i trams. Så länge vi jobbar och håller käft så är dom nöjda. Om ni inte har läst 1984. gör det. Och se Idiocracy om ni vill ha en vink om vart vi är på väg.

    /Grinig Gammal Gubbe

    SvaraRadera
  5. Jag tror att de säkerhetsåtgärder som i dessa fabriker måste vara mycket hög eftersom livet för många i fara, jag finner mycket intressant ditt

    SvaraRadera